OLEN

 

GEMEENTEHUIS OLEN:

Gemeentehuis Olen:

De gemeente Olen heeft een Website waar U alle nodige informatie kan terugvinden.

 

GESCHIEDENIS OLEN:

In Olen zijn prehistorische vondsten gevonden die wijzen op een vroege bewoning van het gebied. Olen wordt voor het eerst vernoemd rond het begin van de 11e eeuw als het Sint-Salvatorkapittel te Utrecht de rechten van het gebied van Olen en Westerlo verkreeg van de graaf Ansfridus, bisschop van Utrecht. Olen en Westerlo waren daarna eeuwenlang aan elkaar gekoppeld.

Ten noorden van het centrum van Olen ontstonden in de loop van de tijd een aantal kleinere kernen, agrarische gehuchtjes. Deze werden uiteindelijk tezamen Achter-Olen genoemd. Thans is het de tweede kern van Olen, aan de andere kant van het Albertkanaal en draagt het de naam Onze-Lieve-Vrouw-Olen , al spreekt men in de volksmond nog vaak van Achter-Olen. De tweede woonkern van Olen wordt onder meer door de Brug bij Olen-Hoogbuul verbonden met het centrum van Olen.

Meer terug te vinden op wikipedia

 

U kan zowel met openbaar vervoer als met auto tot bij Digital Business Advisor geraken, Uw internetmarketing partner.

BEZIENSWAARDIGHEDEN OLEN

De allereerste vermelding van de Buulmolen dateert al van 1362. In de nacht van 11 juli 1744 brandde de molen af, maar hij werd in het najaar en de winter weer opgebouwd. In 1938 moest de molen plaatsruimen voor de aanleg van het Albertkanaal. Helemaal gedemonteerd werd hij overgebracht naar het Antwerpse Noordkasteel waar hij tot 1986 bleef staan. Uiteindelijk werd hij terug afgebroken en aan zijn lot overgelaten. In 1994 was de stad Antwerpen bereid om de molen terug te geven. Na renovatie kreeg de Buulmolen in 2003 weer zijn plaats in Olen.

De weg van de Buulmolen in Olen naar Digital Business Advisor is doenbaar met auto, fiets en te voet.

Het dorpsplein van Olen is één van de fraaiste en merkwaardigste van de Kempen omdat het zijn karakteristieke vorm en uitzicht tot op heden bewaard heeft. Het plein werd in 1801 met 60 inheemse linden beplant om zo de uitheemse eik, die door de Fransen als vrijheidsboom was geplant, te vervangen.

In de 19de eeuw heeft het toenmalige gemeentebestuur ervoor gezorgd dat het dorpsplein ongeschonden bleef. Zo werd in 1907 de stoomtram buiten de dorpskern gehouden zodat de bomen niet zouden verstikken. Tijdens de 20ste eeuw hadden er enkele ingrijpende veranderingen plaats: de oude dorpsschool voor het gemeentehuis verdween in 1936 en in de jaren 50 werden ook enkele oude herbergen afgebroken. In 1975 werd het plein heringericht met rustbanken, sierverlichting, nieuwe betegeling en aanplantingen. In 1978 werd de bekende pottenfontein ingehuldigd.

Het dorpsplein vormt al meer dan 200 jaar het decor voor Olen-Jaarmarkt. Tegenwoordig is het dorpsplein ook de ‘place to be’ tijdens de zomermaanden, waar tal van openluchtactiviteiten worden georganiseerd door de vzw Keizer Karel Olen.

De weg van de Buulmolen in Olen naar Digital Business Advisor is doenbaar met auto, fiets en te voet.

De pastorie van Olen-Centrum werd gebouwd in 1769. Omdat de parochie al meer dan duizend jaar bestaat, zal vroeger op deze plaats wellicht een pastoorswoning hebben gestaan.

Deze norbertijnenpastorie met vest werd tot 2001 door een pastoor bewoond. Het gebouw is een beschermd monument. Vroeger waren het archief van heemkring ‘De Linde’ en de St.-Antoniusgilde er gevestigd. De pastorie wordt momenteel gerestaureerd.

De weg van de Buulmolen in Olen naar Digital Business Advisor is doenbaar met auto, fiets en te voet.

DE MOOISTE FIETS EN WANDELROUTES VAN OLEN

Via routeyou.com kan je echt wel de beste routes terugvinden voor een gezellige of sportieve wandel of fietsroute.

Enkele voorbeelden zijn:

MEER OVER DIGITAL BUSINESS ADVISOR

Digital Business Advisor is een bureau dat gespecialiseerd is in het optimaliseren van je online aanwezigheid en het generen van leads. We werken niet met vaste pakketten, maar geven je persoonlijk advies op maat. Iedere onderneming is anders en vereist een unieke aanpak. We zien jou als een belangrijke partner, waar we graag een langetermijnrelatie mee opbouwen.

Wij kunnen U helpen met volgende diensten:
internetmarketing
adverteren op google
Zoekmachine Optimalisatie
Social Media Marketing
Content Marketing
Webdesign
Grafisch Ontwerp

Wil je een vrijblijvende Offerte, aarzel dan niet contact op te nemen. Tot snel

Geel
Kasterlee
Olen
Westerlo