Je website in een nieuw kleedje laten stoppen? Geweldig, maar je denkt er (eventueel samen met ons) maar beter op voorhand even over na.

Een nieuw grafisch jasje is leuk, maar het regelmatig redesignen van je website is ook nuttig om mee te zijn met de nieuwste Google algoritmes. Een website die vandaag de dag niet snel laadt en niet mobile responsive is, start met een serieuze handicap. Maar ook het feit dat je website totaal niet (meer) uitstraalt waar je als onderneming voor staat, kan een reden zijn. Een goede voorbereiding en het stellen van de juiste vragen is misschien niet het halve werk, maar toch al een heel stuk van het werk!

 

De 6 fundamentele vragen die je moet kunnen beantwoorden bij het opstarten van een nieuw website project

 

1: Wat wil je met je website bereiken?

Zonder een duidelijk doel vaar je blind. Wil je je verkoop verhogen met je website en zo ja, met hoeveel procent. Hoeveel leads wil je via je website binnenhalen of is het enkel een online uitstalraam? Meetbare en realistische doelen zijn wenselijk. Afhankelijk van je doelstellingen kunnen we samen de structuur van je website bepalen. Zo staat deze in functie van je doelen.

2: Hoe ziet jouw verkoopproces er uit?

Zorg dat je website bezoekers in verschillende fases van het verkoopproces kan overtuigen. Vooraleer bezoekers tot de aankoop overgaan komen ze vaak een aantal keren terug, vergelijken ze, gaan ze op zoek naar informatie om pas daarna te beslissen. Idealiter speelt je website gericht op deze fases in. Al deze mensen moeten afhankelijk van waar ze zich in hun customer journey bevinden op jouw website gevoed worden. Zo overtuig je ze langzaamaan. Maar daarvoor moet je je verkoopproces dus wel helder hebben.

 • 3: Wie is je doelgroep?

  Wie wil je bereiken en ook wie bezoekt je site? Zijn het voornamelijk beslissingnemers die je site bezoeken of mensen die er dagdagelijks mee aan de slag gaan. Deze zullen waarschijnlijk andere reden en andere argumenten nodig hebben om overtuigd te worden. Zorg je een helder zicht hebt op wie je wil bereiken en wie momenteel je bezoekers zijn.

  4: Wie zijn je concurrenten?

  Uiteraard ga je uit van je eigen kracht en sterkte, maar een blik werpen op de concurrentie is nooit verkeerd. Wie scoort er goed in Google, welke argumenten halen ze aan en werken ze rond bepaalde keywords waar je misschien mee aan de slag kunt? Klakkeloos kopiëren is uit den boze, maar beter goed gestolen, dan slecht bedacht.

  5: Waar lopen je klanten op vast?

  Bevraag je klanten wat ze op de website willen zien, welke informatie en functionaliteiten ze missen en speel hier op in. Op deze manier overtref je de verwachtingen en geef je aan open te staan voor de input van je klanten. Zelf ben je misschien al wat marktblind geworden en dit kan voor waardevolle inzichten zorgen.

  6: Welke boodschappen moeten helder overgebracht worden?

  Welke informatie en communicatie moeten websitebezoekers zeker meekrijgen? Waarmee onderscheid je je van de collega’s en wat zijn je troeven waar je mee kunt uitpakken? Op welke gevoelens speel je in of welke behoeften vul je in? Denk na hoe je dit in een pakkend verhaal kunt gieten.

  Kun je hulp gebruiken bij dit traject?

  Bij Digital Business Advisor zijn we thuis in dit proces. We hebben deze oefening al met tientallen klanten gemaakt. Wens je je website te laten herwerken en gelijk een nieuwe start te nemen. Wij staan voor je klaar. Zo creëren we samen een overtuigende en visueel aantrekkelijke website op maat van jouw business en klanten.

7 + 15 =

Let’s Do
This!

Digital Business Advisor is de Geschikte Partner!