Heel wat ondernemers worden getroffen door de coronacrisis. Gedwongen sluitingen, klanten die wegvallen en omzet die smelt als sneeuw voor de zon. De eerste reactie? Besparen en al zeker op (online) marketing. Een natuurlijke reflex, maar ook een goede?

Er zijn uit het verleden een aantal best practices die we je willen meegeven. We zetten ze over voor jou op een rijtje:

1. Zet in op retentie

Klanten zijn in tijden van crisis risico-avers, het is dus belangrijk om met je online marketing in te zetten op retentie. Abonnementen, engagementen of verbintenissen verlengen? Dit is de ideale periode. Klanten kiezen immers vaker voor zekerheid in woelige tijden. Bovendien moet je zo minder investeren in het aantrekken van nieuwe klanten, wat sowieso moeilijker is in crisistijden.

2. Speel in op een veranderend bestedingsgedrag

Reizen zit er niet meer in, de horeca-uitgaven drogen op, maar er worden wel heel wat luxueuze thuisproducten verkocht en alles wat met gezellige thuismomentjes te maken heeft boomt. Mensen gaan toch op zoek naar een verwenmomentje. Zit je in deze dienstverlening dan kan online marketing voor extra rendement zorgen. Denk maar dvd’s, fitnessproducten, gezelschapsspellen, fancy take away …

3. Mensen vergelijken meer en zitten meer op de sociale media

Facebook beleeft een revival, Instagram boomt nog wat harder en mensen vergelijken nog meer online. Mensen hebben meer tijd en die spenderen ze op de sociale media of door dingen uit te zoeken. Het moment om ze met jouw bedrijf te inspireren. Grote risico’s gaan ze niet nemen, maar je kunt wel de aandacht trekken. Waait de crisis over, dan sta jij op de eerste rij.

4. CPC daalt

Heel wat adverteerders hebben hals over kop hun Google campagnes uitgeschakeld of alleszins drastisch teruggebracht. Je kunt er dan ook zeker zijn dat de CPC-kost (kosten per klik) zullen dalen. Misschien wel het ideale moment om voordeliger een groter publiek te bereiken. Er is minder concurrentie, waardoor je meer opvalt.

Grijp de kansen

Drastische beslissingen nemen en je marketingbudget terug brengen naar nul is misschien niet de verstandigste keuze. Een crisis biedt ook kansen en puur economisch was er geen probleem. Bovendien zijn de bedrijven niet essentieel getroffen en kan er na de crisis in principe een snelle doorstart gemaakt worden. Moet je dan niet helemaal van nul vertrekken, dan neem je een voorsprong.

Laten we samen de mogelijkheden bekijken

Digitale marketing biedt voor jou misschien wel kansen. We bekijken de mogelijkheden graag samen.

 

8 + 6 =

Let’s Do
This!

Digital Business Advisor is de Geschikte Partner!