Heb je net heel wat energie en misschien wel budget geïnvesteerd om potentiële klanten naar je website te trekken, laat je het vervolgens afweten met een slechte landingspagina, zonde toch? Een landingspagina, al dan niet op je eigen website, is ontzettend belangrijk om omzet te genereren en klanten te winnen. Het is dan ook belangrijk dat een goede landingspagina onmiddellijk aanzet tot actie en meteen alle relevante info overbrengt. Een glasheldere landingspagina is de sleutel tot succes!Wat is Google Analytics?

 

Scoor met je eerste indruk

De eerste indruk van je landingspagina is belangrijk. Indien je er niet in de slaagt de aandacht te trekken, is de kans verkeken. Vervolgens moet je aanbod en info natuurlijk aan de verwachtingen van de klant voldoen, maar die eerste kans krijg je nooit meer.

 

Bepaal je doelgroep

Voor je start met je landingspagina moet je goed weten voor wie je de content en pagina maakt. Wie wil je ermee bereiken? Welke argumenten dien je aan te halen om de problemen op te lossen en wat zijn de doelstellingen? Uiteraard helpen we je hier met plezier bij. Eens deze punten helder zijn, kan de perfecte landingspagina opgezet worden. De doelstellingen kunnen trouwens heel uiteenlopend zijn: klanten laten kennismaken met je product, inschrijven voor een seminarie, gegevens achterlaten voor een demo en ga zo maar door. Niet elke doelstelling hoeft een verkoop te zijn.

HOE MAAK JE EEN BETER CONVERTERENDE LANDINGSPAGINA

 

Waarbij rekening houden bij het opmaken van je landingspagina?

Er zijn enkele essentiële factoren waar je bij het samenstellen van je landingspagina rekening mee dient te houden:

 • Structuur:

  Zorg voor een heldere structuur, duidelijke titels, opsommingen en een actieknop. Een logische structuur en opbouw is essentieel om succes te boeken. Verlies je niet in details, maar keep it clean and simple.

 • Actieknoppen:

  CTA’s zijn nodig. Zet actieknoppen op de juiste plaats en met de juiste oproep. Zorg dat je actieknop opvalt.

 • Invulformulieren:

  Houd deze zo eenvoudig mogelijk. Stel geen nutteloze vragen, want er knappen heel wat mensen op af. Zorg dat de klant weet wat hij/zij moet invullen door middel van labels en vraag enkel de gegevens die je echt nodig hebt.

 • Relevante content:

  Schrijf op maat van je doelgroep. Som de voordelen op van je aanbod, specifiek gericht op je doelgroep. Zorg dat je content de lezer bij de lurven grijpt en hem/haar meetrekt in je verhaal. Overlaad de bezoeker ook niet met content, maar zorg wel voor de nodige prikkels tot actie. Content mag best wel wat jeuk veroorzaken …

 • Beelden:

  Onderschat de kracht van beelden niet, ze hebben heel wat stopping power. Selecteer je beelden dan ook zorgvuldig en zorg dat ze het verhaal versterken.

 • Vermijd drempels:

  Elke drempel is er eentje te veel.

 • Mobiel:

  Een evidentie, maar je landingspagina valt ook makkelijk mobiel te consulteren.

De perfecte landingspagina laten maken?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je landingspagina’s of bij de strategie die erachter zit? Geef ons een seintje en we bekijken het graag samen met jou. We hebben al heel wat succesvolle landingspagina’s opgezet en kunnen ongetwijfeld ook jouw bedrijf een duwtje in de rug geven!

3 + 2 =

Let’s Do
This!

Digital Business Advisor is de Geschikte Partner!