Websites genoeg, dus hoe maak je het verschil? Wel, er zijn wel een aantal best practices die ervoor zorgen dat je boven de massa uitspringt. Wij zetten 5 zaken op een rijtje die je website een stevig duwtje in de rug geven. Doe er je voordeel mee.

 

  1. Zorg voor goede (SEO) content

Vlot gevonden worden in Google? Potentiële klanten overtuigen of haarfijn uitleggen wat je doet en waar je voor staat? Dat doe je door goede content te produceren. Nog al te vaak wordt content stiefmoederlijk behandeld, maar geloof ons: je maakt er het verschil mee. Straal betrouwbaarheid en kennis uit, reik zinvolle info aan en laat je collega’s achter je.

 

2: Een website die in lijn ligt met je marketingstrategie

Zorg dat je website bezoekers in verschillende fases van het verkoopproces kan overtuigen. Vooraleer bezoekers tot de aankoop overgaan komen ze vaak een aantal keren terug, vergelijken ze, gaan ze op zoek naar informatie om pas daarna te beslissen. Idealiter speelt je website gericht op deze fases in. Al deze mensen moeten afhankelijk van waar ze zich in hun customer journey bevinden op jouw website gevoed worden. Zo overtuig je ze langzaamaan. Maar daarvoor moet je je verkoopproces dus wel helder hebben.

3: Maak het je bezoekers makkelijk

Zorg dat je site aantrekkelijk, intuïtief, helder en op alle devices consulteerbaar is. Met deze 4 punten in het achterhoofd kom je al een heel eind. Weet dat bezoekers vaak enkel je website scannen en dus snel hun info moeten vinden. Overdrijf dus ook niet met tekst, zorg voor duidelijke visuals en hou het simpel. Opvallende knoppen moeten je bezoekers door je website gidsen.

4: Vertrek vanuit mobile first

Face it: het merendeel van je bezoekers bezoekt je website waarschijnlijk al via de smartphone. Het spreekt voor zich dat de knoppen daar net iets groter moeten zijn, de beelden aangepast aan het device en ga zo maar door. Weet dat websites die vertrekken vanuit het mobile first-principe ook beter scoren in Google.

5: De snelheid van je website

Een snelle website is essentieel om te scoren bij Google en je gebruikers. Duurt het te lang voor bezoekers waardevolle info te zien krijgen dan zijn ze onherroepelijk weg. Langer dan 3 seconden blijken de meeste bezoekers al te lang te vinden. Om snelheid te maken dient je website technisch in orde te zijn, te draaien op een snelle hosting en mobiel geoptimaliseerd te zijn.

Meer weten?

Wens je meer te weten over hoe je met je website een verschil kunt maken of ben je toe aan een nieuwe website? Geef ons een seintje en we bekijken graag samen de mogelijkheden.

9 + 6 =

Let’s Do
This!

Digital Business Advisor is de Geschikte Partner!